B&B Oldebroek

De B&B Oldebroek is gelegen in de gemeente Oldebroek op een prachtige rustige plek midden in de natuur.
De B&B is gelegen aan de achterzijde van onze boerderij, in de voormalige deel.
Er zijn 2 familiekamers met eigen ingang en terras, met een prachtig uitzicht over het terrein en alle faciliteiten.

Uitzicht weilanden JPG

Ontdek Oldebroek vanuit de B&B

Op de Noord-Veluwe, vlakbij stranden, bossen, zandverstuivingen en heidevlaktes ligt onze B&B in de gemeente Oldebroek.
Een geweldige basis voor leuke uitstapjes in de omgeving!
Bezoek bijvoorbeeld de Wezepsche heide, waar Schotse hooglanders, wilde zwijnen, edelherten, reeën, vossen en dassen voorkomen. Ga terug naar vroeger in het boerderijmuseum “de Bovenstreek” of breng een bezoek aan de (nog werkende) molen “de Hoop”. Ontmoet de molenaar en vergeet natuurlijk niet een zakje pannenkoekenmeel mee te nemen! In de boerderijwinkel liggen ook allerlei folders en informatie over Oldebroek en de omgeving!

Klik hieronder op “Beleven” en zie wat er op de boerderij en in de omgeving nog meer allemaal te doen is.

Binnenstad Elburg 2
BB achterzijde boerderij

Overnachten in onze B&B in Oldebroek

In de voormalige deel aan de achterzijde van de boerderij zijn 2 familiekamers met eigen ingang en terras met een prachtig uitzicht over het terrein en alle faciliteiten.
Iedere familiekamer is compleet ingericht voor 4 personen (2 volwassen en 2 kinderen).
De B&B kamers hebben een eigen toilet en badkamer met wastafel en douche.

In je eigen keuken is een koelkast aanwezig. De kamers zijn voorzien van alle denkbare keukenbenodigdheden; van schaar tot koekenpan, van bestek tot koffiekopjes… je hoeft niets mee te nemen van huis!

Wat is er allemaal te doen bij de B&B in Oldebroek?

Omdat de Landhoeve een kleinschalige boerderij is, kun je langzaam ontwaken met een prachtig uitzicht over het terrein, omliggende weilanden en maisvelden. Geniet van de natuur, rust, gastvrijheid en vele dieren. Er zijn koeien, geiten, schapen, varkens, kippen en cavia’s. Met een beetje geluk ontdek je bij schemer de vleermuizen en uilen. Bekijk de prachtige zonsondergangen en rooster marshmallows bij de gezamenlijke kampvuurplek.

Dierenvoeren

We hebben van alles rondlopen: koeien, geiten, schapen, varkens, kippen en cavia’s. Die moeten allemaal gevoerd worden. Op het krijtbord bij het winkeltje staan de voertijden waarop je met Peter de hort op kan. En ook deze winter mag er natuurlijk geholpen worden met voeren!  Verder kunnen de kinderen knuffelen met de cavia’s of je kunt je eigen privécavia huren.

Eitje rapen
Raap je eigen eitje in het kippenhok!

Boerderijtoer
Wil je nog meer te weten komen over het boerenleven? Ga dan mee op de Boerderijtoer! Elke dinsdag en zaterdag gaan we op pad met een oldtimer Ferguson tractor en boerenkar om een kijkje te nemen bij de 200 koeien en kalfjes op het naastgelegen melkveebedrijf van Boer Martin, Boerin Paula en hun 3 kinderen.

Spelen, spelen, spelen

Ook is er een zwembad, een hooiberg om in te klimmen en klauteren en een zandbak met waterpomp, trampoline, schommels en een glijbaan.

Pizza avond
Elke woensdag- en zaterdagavond is er een pizza avond. De houtgestookte pizza oven wordt een paar uur warm gestookt en dan kunnen we beginnen! Pak een bolletje vers deeg en rol je eigen pizza. Beleg je pizza vervolgens met een ruime keus uit ingrediënten. Daarna bakt de boerin de pizza op de stenen vloer van de pizza oven en kun je smullen van je eigengemaakte pizza. Natuurlijk sluiten we af bij het kampvuur met marshmallows.

Where She Goes X Boerderij de Landhoeve 73 min
boerderijdelandhoeve 055 min

Extra opties bij de Bed and Breakfast in Oldebroek

Gemak dient de mens, dus zijn er allerlei extra mogelijkheden bij ons op de boerderij

Landwinkel
In de landwinkel verkopen we vlees van eigen boerderij en allerlei Veluwse streekproducten, maar hier kun je vers gebakken brood of huisgemaakte appeltaart bestellen. Ook vind je in het winkeltje biologische ijsjes, een lokaal biertje en nog veel meer…

Maaltijden
Op de boerderij is het mogelijk maaltijden te bestellen. Zowel kant-en-klaar, zoals de gegrilde kip van het boerenspit met friet en appelmoes als maaltijden om zelf nog klaar te maken, zoals de boerensoep op de kampvuurkar.

Extra’s bij de B&B
Het is mogelijk een boerenhottub op je eigen terras te laten plaatsen, een privé konijn te huren of bijvoorbeeld fietsen of een bootje te huren.

Klik hieronder op ga naar “Comfort” om te kijken wat alle extra mogelijkheden zijn.

Ontdek de omgeving van de B&B in Oldebroek

In de omgeving van de boerderij is er ook genoeg te doen!
Vlakbij de boerderij beginnen er allerlei wandelpaden en kun je vissen in de Gelderse Gracht.
Bezoek het stuifzandgebied in ‘t Harde of bezoek de A. Vogel tuinen

Ontdek het oude vestingstadje Elburg, maar ook Hanzestad Kampen of het Bakkerijmuseum in het pittoreske stadje Hattem zijn dichtbij. Ook voor een verkoelende duik hoef je niet ver en kun je bijvoorbeeld naar het Veluwemeer of het Heerderstrand.

Voor een stukje geschiedenis mag een bezoek aan het artillerie museum bij de legerplaats in Oldebroek niet ontbreken of breng een bezoek aan het onderduikerskamp “het verscholen dorp” in Vierhouten. Kom meer te weten over het Joods leven in Elburg.  In de boerderijwinkel liggen ook allerlei folders en informatie over Oldebroek en de omgeving!