Grote verbouwing

Vuurschaal 1
Definitief Huisje Met Kievit Png

We gaan het doen: cabins op ons land

We hebben de knoop doorgehakt: wat we al zo lang wilden gaan we nu doen: houten cabins bouwen voor onze gasten, die zo uit een plaatjesboek zouden kunnen komen. Maar omdat het toch niet allemaal in één keer gaat lukken, beginnen we het seizoen ook met vier gloednieuwe tenthuisjes. maar dan wel ingericht net zoals de cabins.

Droomhuisjes

Stel je voor: houten huisjes zoals je die in Amerika ook wel ziet. ‘Log cabins’ noemen ze ze daar. Met zo’n veranda, natuurlijk grasdak en schoorsteen. Precies dat stelden wij ons voor, al heel lang. Want wat zou dat prachtig zijn, en wat zou het hier goed passen. Maar dat was iets voor ‘ooit’. Maar dan komt dat moment dat je denkt ‘zullen we het gewoon doen? Zullen we?’

Wat een werk!

En dan moet je aan de bak. We zullen je niet vermoeien met de details, maar doe ons inmiddels maar een weekje vakantie en een massage. Wat een werk en wat hebben we nog veel te doen. Van vergunningstrajecten tot het eeuwig puzzelen over hoe je zorgt dat de huisjes zo duurzaam mogelijk worden. Van verwarming tot kookgelegenheid; hoe bouw je in goede harmonie met de natuur? Het zijn uitdagingen waar we lang op hebben moet broeden. Maar inmiddels hebben we de eerste tekeningen klaar.

Tenthuisjes

We beginnen het seizoen ook met vier gloednieuwe tenthuisjes. Door al het gepuzzel en het vergunningentraject gaat het toch niet allemaal in één keer lukken. Maar dat maakt niet uit, vol enthousiasme gaan we de tenthuisjes precies hetzelfde inrichten zoals de cabins, helemaal in onze eigen smaak! En, later in het seizoen bouwen we dan één voor één de tenthuisjes om naar een cabin.

Hottub Met Zwaluw Png
Kachel

Die veranda gaat er komen

Houten Buitenstoelen Zonder Putter PNG
Huisje Zonder Kievit Png

We krijgen naast 4 gloednieuwe tenthuisjes ook 4 houten cabins.  Deze houten huisjes zijn gebaseerd op de stijl van ‘log cabins’. Het groene dak wordt bedekt met een biodivers grasmengsel en omdat er een houtkachel is komt er ook een stenen schoorsteen. En wij zien het al voor ons: ’s avonds het getsjirp van krekels en dan op die veranda met een thee’tje of glas wijn. Kinderen lekker buiten, je ziet ze verderop met de skelters in de weer of frutten met takjes en grasjes. Op zo’n mooie houten ligstoel, of schommelstoel, of bankje… Kijk, dat soort dingen zijn we nu allemaal aan het uitzoeken. Maar de basis is er.

Teveel om op te noemen

Hoe mooi de badkamer wordt, hoe leuk de kinderbedden, hoe gaaf die eigen vuurplek bij de tent… Het past allemaal niet in één nieuwsbrief, dus we zullen binnenkort meer laten weten over alles wat er te gebeuren staat. En niet alleen de accommodaties; ook het terrein gaan we onder handen nemen. We hebben er zin in!

Verrekijker Png