Nieuwe landwinkel voor onze gasten
Weet je wat we al héél lang wilden? Een nieuwe landwinkel! 
Dat leek ons fijn: een mooie plek met veel meer ruimte voor onze activiteiten. Eén met zo’n rieten dak, waar de mussen dan in het voorjaar alle rietjes weer uitpikken voor hun nest. De verbouwing begon, onze spullen gingen in een tijdelijke opslag (een tent: straks meer daarover). We bouwden, sleepten, verfden en nu is hij klaar! 


Gerrit kwam langs


’De winkel is omgewaaid!’ Kleine crisis hier thuis. De voormalige (tijdelijke) winkel was een partytent. Geen kleintje die je in je achtertuin zet voor een kinderfeestje, nee; zo’n gevaarte van 10 bij 4 meter. Daar hadden we in de winter van alles opgeslagen tijdens de bouw van de nieuwe winkel, zoals gereedschap en inventaris. Maar ja: toen kwam storm Gerrit. Onze partytent legde het loodje en is zo de heg ingewaaid. Nu was het ding -moeten we er eerlijk bij zeggen- een doorn in het oog. Dus nou ja; toen moesten alle spullen alsnog naar de bouwplaats van de nieuwe winkel. Ach, dat ging ook eigenlijk prima. En nu is de nieuwe winkel klaar!

Kokkerelen


De nieuwe winkel is zoveel meer dan een winkel alleen. Zoals je vast wel weet koken we echt heel veel maaltijden voor onze gasten, zoals de gegrilde kip en het Veluws stoofpotje. In de nieuwe winkel zit de receptie en daarachter hebben we een prachtige open keuken gemaakt. Hierdoor zijn we dan ook gewoon wat meer in de buurt van onze gasten. Als je dan een potje jam komt kopen of je wilt wat vragen, zie je ons direct als je binnenloopt (waarschijnlijk prei te snijden of deeg te kneden); véél praktischer. 

Meer ruimte voor activiteiten


Boven de winkel willen we een soort multifunctionele ruimte waar we van alles kunnen organiseren voor de kinderen. Je weet wel, paaseieren schilderen met Pasen, of knutselprojectjes met natuurlijk materiaal. Dat kan dan mooi hier. Over ‘natuurlijk’ gesproken; we willen ook veel meer doen met natuureducatie. Dit gebied heeft zulke rijke flora en fauna waar zoveel over te vertellen is. Kortom, we gaan die ruimte gebruiken voor allemaal ideeën die we al een tijdje hebben, maar waar we niet zoveel mee konden vanwege gebrek aan… ruimte. Al met al gaat de nieuwe landwinkel ervoor zorgen dat we veel meer in de buurt van onze gasten zijn. Daardoor wordt het makkelijker voor jullie om ons even wat te vragen, we zien zelf meer van wat er gebeurt én met de nieuwe bovenruimte kunnen we nog meer leuks doen voor jullie en de kinderen. En dat rieten dak hè? Toch écht wel mooi.